Pannenkoekendag groot succes!

BERGAMBACHT – De leerlingen van groep 8 van basisschool Kiezel en Kei hebben vrijdag de oudere bewoners van zorgcentrum De Westerweeren getrakteerd op heerlijke pannenkoeken in het kader van de nationale pannenkoekendag. Pannenkoekenrestaurant ‘Onder de Molen’ verleende graag haar medewerking aan deze dag.

De leerlingen werden ‘s morgens verwelkomd in het pannenkoekenrestaurant. Na een kijkje in de keuken, volgde een rondleiding door de molen. De leerlingen kregen uitleg over de bestanddelen van het beslag en welke pannen gebruikt worden om de pannenkoeken te bakken. Ook hebben ze gezien hoe er meel wordt gemaakt in de molen.

Jacky Scheer van het pannenkoekenrestaurant, vertelde vlak voor vertrek naar het zorgcentrum: “Het is vandaag nationale pannenkoekendag. Samen met de leerlingen van de Kiezel en Kei gaan we pannenkoeken bakken voor de bewoners van de Westerweeren.”

De rollen waren goed verdeeld. Ad Scheer bakte de pannenkoeken en de kinderen serveerden ze uit aan tafel. Sylvia Oudenes, locatiemanager van De Westerweeren zag het met plezier aan. “De bewoners krijgen hier altijd lekker te eten, maar dit soort dingen vinden ze heel erg leuk, vooral omdat er kinderen bij zijn. Pannenkoeken vindt iedereen natuurlijk heel erg lekker.” Ad Scheer: “Ik ben met zes pannen bezig. Ik heb er al een honderd gebakken en het moeten er nog meer worden.”

De kinderen bedienden niet alleen, maar sneden de pannenkoeken met suiker of stroop ook in stukjes voor de ouderen. Jan Zorgdrager, bewoner van De Westerweeren moest lachen: “Ik stelde aan een van de kinderen de traditionele vraag, ‘Van wie ben jij er een? Nou ik kreeg een verbaasde blik, maar wel antwoord. Nou, doe je ouders maar de groeten van mij.”

Link naar de foto’s en video op Dichtbij.nl