4 juli: Kapellenfestival Bergambacht

 

Bergambacht krijgt weer een Kapellenfestival

Uit de oude doos: het kapellenfestival in vroeger tijden.

BERGAMBACHT • Na een aantal zeer geslaagde edities van het Kapellenfestival in Bergambacht meer dan tien jaar geleden, gaat de Stichting Horeca Bergambacht deze oude traditie in ere herstellen.

Zaterdag 4 juli zullen er op twee podia in de Hoofdstraat diverse bands optreden. De komst van vijf muziekgezelschappen staat inmiddels vast, met een aantal andere wordt nog overlegd. Naast gezellige muziek is natuurlijk ook het Nederburghplein voor deze gelegenheid weer omgedoopt tot horecaplein en kan het publiek genieten van een hapje en een drankje.

Regiobands
Zowel Arno Stalenburg (Hof 21) als Peter Hoogendoorn (eetcafé ’t Centrum) is bijzonder blij dat het is gelukt om het festival nieuw leven in te blazen. “We beginnen klein en met louter bands uit de regio”, vertelt het tweetal. “Natuurlijk hopen we op succes, zodat we een ander jaar weer voorzichtig kunnen uitbreiden.”

De stichting had het Kapellenfestival al enkele jaren op het verlanglijstje staan, maar helaas ontbraken de financiën. “Nu ook de Ondernemerskring Bergambacht een flinke duit in het zakje heeft gedaan, kunnen we onze plannen realiseren.”

Waardgangers
In samenwerking met Peter en Erik Boegheim heeft  de Stichting Horeca Bergambacht voor zaterdag 4 juli alvast vijf muziekkapellen kunnen contracteren. Wildebrazz uit Gouda, De Lekkerkapel uit Lekkerkerk, De Slobbers uit Papendrecht en de Hazepoten uit Schoonhoven zullen samen met de huisband De Waardgangers uit Bergambacht de Hoofdstraat tussen 17.00 en 23.00 uur omtoveren tot een gezellig openluchtmuziektheater.

Beide heren verwachten dat het festival net als in vroeger tijden zal aanslaan. Aan de inzet en het enthousiasme van Arno en Peter en collegahorecaondernemers van pannenkoekenrestaurant Onder de Molen, zalencentrum De Waard en sportcentrum de Stoep zal het in ieder geval niet liggen.

Het kontakt
Robert van der Hek
redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Lek en IJssel Oost.